Articulatiepapier

In de hedendaagse tandheelkunde zoals wij die kennen is articulatiepapier onmisbaar. De tandarts gebruikt dit om de markeringen aan te geven van contactpunten tussen de tanden en kiezen, maar hoe betrouwbaar is deze manier anno 2017. Toen het articulatiepapier zijn opmars maakte was de technologische ontwikkeling nog lang niet zover om alles digitaal en snel weer te geven. Echter tegenwoordig vindt u in veel tandartspraktijken ver geavanceerde digitale apparaten om het werk van de tandarts een stuk aangenamer te maken. Daarbij helpen deze producten vaak ook bij aan het niveau van tandheelkunde wat hierbij kan worden uitgevoerd. Hoe meer informatie en diagnose tools een tandarts heeft, hoe beter de uitkomst te voorspellen valt en te bereiken.

Zo vindt u tegenwoordig in praktijken mond scanners, CBCT’s, microscopen en in huis freesmachines om nog beter en preciezer werk te kunnen leveren. Alle stappen zijn dus digitaal totdat we het in de mond plaatsen, waarom is dit?

Met de T-Scan kunt u dus in tegenstelling tot articulatiepapier niet alleen de locatie weergeven, ook de timing en de kracht die op de elementen komen. In honderdsten van seconden kunt u zien wat er gebeurd in de mond van uw patiënt in 2D en 3D beeld.

In the Journal of Craniomandibular & Sleep Practice* is ook een artikel verschenen waarin is onderzocht of tandartsen aan de hand van de afdruk van articulatiepapier konden zien welke de grootste kracht oplevert en welke de minste. 94% van de driehonderd tandartsen die meededen aan het onderzoek bleek dus niet goed aan te kunnen geven waar de meeste en minste kracht zat.

Vertrouw daarom niet langer op subjectieve informatie van articulatiepapier en ga voor accurate beetregistratie met de T Scan® Novus!

*Kerstein, R.B., & Radke, J. Clinician accuracy when subjectively interpreting articulating paper markings. Journal of Craniomandibular & Sleep Practice, 2013; 32(1):13-23