T Scan pressure mapping

Doormiddel van T Scan Pressure mapping bent u als tandarts in staat om een duidelijk inzicht te krijgen in het krachtenspel in de mond. Een precieze afdruk van de krachten wordt u weergegeven in 2D en 3D beeld. Een pressure map van hoe de occlusie is van uw patiënt zich vormt weergegeven in honderdsten van seconden.

Hedendaags gebruiken tandartsen intra-orale scanners, microscopen en geavanceerde röntgen apparatuur. Maar om het contactpunt in de mond te lokaliseren vertrouwen we nog op de afdruk van een papiertje wat al sinds mensenheugenis op de markt is. Hoe is bewezen dat deze manier van werken hedendaags nog voldoet aan de standaard? Met de T-Scan werkt u digitaal, secuur en precies. U kunt zien wat er afspeelt in de mond van de patiënt op het moment van dichtbijten. Laat de techniek u helpen om nog beter uw werk te kunnen doen. Meten is Weten!

In het Journal of Cranio is het onderzoek verschenen ’Clinician accuracy when subjectively interpreting articulating paper markings’ waarin is onderzocht hoe tandartsen de afdrukken van articulatie papier beoordelen.Men moest een foto met daarop afdrukken van articulatiepapier beoordelen en aangeven waar de meeste en de minste kracht zit. 12 foto’s, 24 antwoorden en 300 tandartsen die hieraan meededen. De uitkomst was dat zo’n 90% maar 0,1 of 2 antwoorden goed had. Wat geeft dit aan, dat het zeer verschillend is per tandarts welk contactpunt wordt behandeld. Is dit dan slecht, nee want voorheen was de occlusie en articulatie nooit goed zichtbaar.

Met de T Scan Novus beschikt u dus over een stuk technologie dat u de locatie, kracht en timing kan weergeven. En u een perfecte pressure map van de occlusie en articulatie kan weergeven. Vertrouw daarom niet langer op subjectieve informatie van articulatiepapier en ga voor accurate beetregistratie met de T Scan® Novus!