T-Scan Sensoren

De T-Scan sensoren, welke de vorm van de kaken hebben, zijn ontworpen om tijdens de beetregistratie zeer nauwkeurig de contactpunten en de uitgeoefende krachten op de elementen te registreren. Door 1300 pixels die in de sensor zijn verwerkt, kan elke millimeter van de kaakboog goed worden vastgelegd en in beeld worden gebracht. Hierdoor kan de tandarts uiterst precies werken en zelfs in de moeilijkste gevallen zien waar premature contacten liggen of er sprake is van een storende articulatie.

De sensor is qua dikte te vergelijken het articulatiepapier, wat de tandarts normaliter gebruikt. Doordat de sensor flinterdun is (100µ), voelt het voor de patiënt ook niet vreemd aan. De sensor is bij dezelfde patiënt meerdere keren te gebruiken, tot wel 25 – 30 beet registraties. De sensoren zijn verkrijgbaar in twee maten: small en large, zodat u altijd een passende maat heeft om een correcte scan kan uit te voeren.

De sensoren worden in een soort vork (support) geplaatst en heeft als functie om de sensor goed op zijn plek te houden. Deze supports zijn autoclaveerbaar en makkelijk te monteren en schoon te maken. De maten voor supports zijn small, large en universeel. Bij deze laatste maat zitten er geen beugels aan en deze worden veelal gebruikt bij patiënten die een brede mond/kaak hebben.

Vragen over de T-Scan Sensor? Neem dan contact met ons op