T-Scan Software

Om met de T-Scan handle te kunnen werken is er een geheel T-Scan software programma ontworpen om de scan data die wordt verkregen te verwerken en inzichtelijk te maken. Dit leidt tot een beeld voor beeld animatie, zoals op de foto’s te zien is.

KLIK OP DE FOTO’S VOOR VERGROTING…

De scan kan worden ingezien door het 2d (figuur 2) en 3d beeld (figuur 3) te analyseren. Deze geven telkens weer hoe het contact is op het moment van de beetregistratie. Het tijdsverloop van de scan is onderaan in de grafiek weergeven met zowel de krachtverdeling tussen links/ rechts als de maximale kracht. De scan kan worden doorlopen door 1/400e seconde (figuur 1) vooruit te spoelen waardoor de gehele beet kan worden geanalyseerd. Ook krijgt u belangrijke informatie te zien over de timing van de occlusie of articulatie (figuur 4).

In tegenstelling tot articulatiepapier kan de tandarts hierdoor zien waar als eerste de contactpunten ontstaan en hoe groot de kracht is op bepaalde punten. Dit geeft weer de inzichten voor de tandarts waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen.

Versie 9.1 is alleen compatibel voor Windows computers waar versie 7, 8, 9 of 10 op staat. Doordat de software kan draaien op de nieuwste versie van Windows kan er snel en efficiënt worden gewerkt. De laatste versie van de software heeft als grote noviteiten upgrades

  •      Boven en onderkaak in 2D en 3D
  •      Lokaliseer te veel kracht op implantaten (implant warning)
  •      Integratie met 3D scan beelden
  •      Integratie met diverse patiënten software mogelijk

Verder is het mogelijk om een rapport of film te exporteren vanuit de software en deze mee tegen aan de patiënt of op te sturen naar een collega tandarts. Met deze functie kunt u duidelijk communiceren waar een probleem zich voordoet en de patiënt of verwijzend tandarts overtuigen van de behandeling die u aanbiedt.

Het gebruik van de software op locatie kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, afhankelijk van wat uw wensen zijn. Zo kan er op een stand alone computer of laptop de software worden gezet, zodat u hierop te werk kan gaan. Voor een praktijk met meerdere kamers is het aan te raden voor de netwerklicentie te gaan. Het grote voordeel hiervan is dat de software plus database benaderbaar is vanaf elke computer en u hierdoor niet kamer gebonden bent om met de T-Scan te werken.  

1.

T Scan Software

2.

3.

4.

Heeft u toch nog vragen over de software, laat het ons weten?