Wat zeggen tandartsen zeggen over de T-Scan?

T-Scan testimonials van onder andere Peter Dross, Hans C.S Beekmans & Marcel Linssen.

Wanneer chronische klachten met behulp van de T-Scan worden opgelost, wordt daarmee onomstotelijk bewezen welke invloed een juiste beet heeft op het dagelijks functioneren van mensen. De T-Scan is daardoor een onmisbare schakel geworden in de tandartspraktijk.

Peter Dros

Tandarts, Mondzorg Maasdriel

Een jaar of 25 geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de T-Scan. Destijds was de techniek nog niet zover dat het een werkbaar product was. Toen 10 jaar geleden mijn broer terugkwam uit Amerika met de werkbare versie heb ik deze gelijk aangeschaft en sindsdien geen seconde spijt gehad.

Drs. Hans C.S. Beekmans

Beekmans Tandheelkunde

De T-Scan stelt mij in staat het krachtenspel in en om de mond te beoordelen en aan te passen. Dit zorgt voor een gunstigere belasting op elementen, restauraties, implantaten en kaakgewrichten.

Marcel Linssen

Tandarts, PRO-Rotterdam

Wat tevreden patiënten zeggen over de T-Scan:

Pijnklacht

Eind 2016 kreeg ik steeds meer last van mijn gebit. Het was een pijn die door mijn hele gebit trok, dus het was niet aanwijsbaar voor 1 tand of kies. Het begon met een gevoel alsof je iets kouds eet, maar het ging steeds meer van een lastig gevoel naar pijn.

Toen ik bij de tandarts kwam, maakte hij met de T-Scan een scan waaruit bleek dat mijn tanden en kiezen bij het dichtbijten niet met dezelfde kracht op elkaar beten.

Ik heb toen eerst voor de “rust in mijn gebit” een aqualizer dental splint gekregen en na een paar weken is mijn beet verhoogd, waardoor het contactpunt bij het bijten weer in het midden van het gebit zat. Dat was ook goed te zien in het voor-en-na plaatje op de computer.

Ik ben superblij hiermee, want het is geen ingrijpende ingreep geweest en ik ben van al mijn pijn af. (de pijn was op het laatst zo erg dat ik niet meer kon slapen van de pijn). Het bleek een overbelaste kauwspier te zijn en sinds de behandeling heb ik nergens meer last van.

Daarnaast vind ik het vooral fijn dat het op een eenvoudige manier gesignaleerd en opgelost is. Ik was al bang voor ingewikkelde ingrepen en ik ben heel blij dat dat dan kan met een op het oog simpel instrument als de T-Scan.

Aangezichtspijn

Sinds vijf jaar heb ik korte perioden van pijnscheuten in mijn linker gezichtshelft. Het afgelopen jaar werden de perioden veel langer (maanden) en heftiger. Eten en tandenpoetsen provoceren de pijnaanvallen. Later ook pijnaanvallen in koude wind, met praten, bij aanraken van de wimpers.

Vorig jaar eerst hulp gezocht bij een orofaciale fysiotherapeut in Den Haag. Hij behandelde mij met dry needling en na verloop van een week of zes verdwenen de aanvallen. Hij overlegde met een tandarts van bijzondere tandheelkunde die mij een zogenaamde opbeetplaat adviseerde. Die plaat moest ik ‘s nachts dragen en bij mijn hobby, houtbewerken. Het blijkt dat ik, als ik mij concentreer en als ik slaap, onbewust mijn kaak spieren aanspan.

Later dat jaar opnieuw een periode met heftige aanvallen. Via huisarts bij neuroloog gekomen die de diagnose trigeminusneuralgie (aangezichtspijn) stelde. Hoewel de gemaakte hersenscan normaal was, was volgens de neuroloog de oorzaak toch een overprikkelde zenuwknoop door de druk van een bloedvat tegen die zenuwknoop. Hij schreef carbamazepine voor, een middel dat nogal vervelende bijwerkingen heeft.

Inmiddels ook weer onder behandeling bij orofaciale fysiotherapeut en de tandarts. Echter zonder veel resultaat. De orofaciale fysiotherapeut bracht mij toen in contact met een tandarts die de T-Scan gebruikt en goede resultaten zou hebben met het behandelen van dergelijke klachten in het gezicht.

Deze tandarts onderzocht mijn manier van bijten met de T-Scan, een drukplaat die laat zien waar drukpunten zijn, in welke volgorde die optreden en hoeveel druk op die punten staat. Op basis van de informatie van deze scans sleep hij die drukpunten een beetje bij dat duidelijk resultaat had op de volgende T-Scan.

Hij legde mij uit dat er het zenuwstelsel in de mond extreem gevoelig is en dat permanente druk het zenuwstelsel ontregelt. Na meerdere behandelingen merkte ik na drie weken een duidelijke vermindering van de klachten en na zes weken had ik geen pijn meer.

Helaas kreeg ik een paar maanden later opnieuw heftige klachten waarbij een hoektand extreem gevoelig was. Een hele lichte druk veroorzaakte al pijn. Tijdens de behandeling ontdekten we dat het verdoven van die hoektand ook effect had op de pijn in de slaapstreek.

Door de pijnlijke hoektand was het niet goed mogelijk om het bijten met de T-Scan te onderzoeken. Uiteindelijk heeft hij met een wortelkanaalbehandeling de zenuw uit de hoektand verwijderd. Na een spannende week verdwenen mijn klachten geleidelijk in een paar dagen!

Ik draag nog steeds een opbeetplaat ‘s nachts en als ik mij sterk moet concentreren. Nu sinds drie maanden geen aanvallen meer gelukkig.

Een gelukkige en tevreden patiënt!

Afbehandeld na ortho

Een volwassen, afbehandelde, ortho-patiënt (V) heeft sinds het verwijderen van haar beugel ruim 2,5 jaar lang met pijnklachten rondgelopen.

De orthodontist gaf aan dat het gewoon was dat na de ortho-behandeling de kiezen meestal niet meer op elkaar passen, maar dat de kiezen elkaar altijd wel weer vinden. Korte tijd later kreeg zij last van een van haar kiezen (breuk), waarop vervolgens een wortelkanaalbehandeling werd uitgevoerd.

De pijn bleef waarop vervolgens werd besloten dit element te vervangen door een implantaat. Ook dit bleek niet de pijn weg te nemen. Vervolgens kwam er nog een breuk in een andere molaar bij. De behandelende tandarts wist het toen ook niet meer en heeft de patiënt doorverwezen naar tandheelkundig centrum in ziekenhuis. Ook daar hebben zij weinig tot niets kunnen betekenen voor de patiënt.

Ten einde raad via via doorverwezen naar tandarts met T-Scan. Er bleken grote problemen met de occlusie van de patiënt (alleen contact op achterste molaren als gevolg van ortho-behandeling). Haar beet werd in verschillende zittingen volledig gecorrigeerd, de pijn verminderde direct en uiteindelijk geheel pijn- en klachtenvrij!

Orthodontie

 

“Mijn pijnklachten begonnen 2,5 jaar geleden na het dragen en verwijderen van mijn beugel. Bij de orthodontist had ik aangegeven, dat mijn kiezen niet meer op elkaar pasten. Als reactie gaf de orthodontist aan dat in 90% van alle gevallen de kiezen niet meer op elkaar passen, maar dat de kiezen elkaar altijd weer vinden.

 

Echter, mijn pijn in de kaak bleef aanhouden. Daarna kreeg ik problemen met een kies. Daar bleek een breuk in te zitten en er moest een wortelkanaalbehandeling worden gedaan. De pijn bleef echter aanhouden. Toen werd besloten om die kies dan maar te vervangen door een implantaat, maar mijn pijn bleef maar aanhouden. Daar kwam nog bij dat er ook in een andere kies een breuk bijkwam. Mijn tandarts wist het toen ook niet meer en heeft ten einde raad mij toen maar doorverwezen naar het tandheelkundig centrum in het ziekenhuis.

 

Daar heb ik toen aangegeven dat mijn kiezen niet op elkaar pasten, maar men heeft daar niets mee gedaan. Wel een nieuwe vulling in mijn gescheurde kies. De pijn bleef maar aanhouden, waardoor ik doorverwezen werd naar de pijnpoli en daar 5 kaakfysio behandelingen ondergaan. Helaas zonder enig resultaat!

 

Ten einde raad en niet begrepen kwam ik onder behandeling bij een andere fysiotherapiepraktijk. De verschillende behandelingen brachten verlichting van de pijn, maar mijn echte problemen werden hiermee niet opgelost. Deze fysiotherapeut heeft mij toen doorverwezen naar een tandarts met een T-Scan.

 

Hij constateerde al snel met behulp van de T-Scan, dat ik alleen op mijn achterste kiezen kon bijten en dat daardoor mijn pijnklachten werden veroorzaakt (dit is gekomen door het dragen van een beugel met als gevolg dat ik een verkeerde beet had). Mijn beet werd vervolgens door de tandarts gecorrigeerd en met behulp van de T-Scan kon ik op het beeldscherm al direct verbeteringen zien. Ook de pijn verminderde sterk.

 

Vijf behandelingen later ben ik zo goed als pijnvrij! Eindelijk een tandarts gevonden die mijn klachten echt serieus nam en zocht naar de oorzaak van die pijnen.

 

Hoofdpijn

Nadat bij mij mijn verstandskiezen waren getrokken, heeft de tandarts bij mij ook de T-Scan gedaan. Ik vond het wel aardig wat daar op scherm gebeurde en wat er gebeurde nadat er ergens weer iets weggeslepen was van mijn vullingen.

Tijdens de tweede behandeling voelde ik opeens dat alle kiezen keurig op elkaar pasten. Dit voelde best goed aan. Tot mijn verbazing merkte ik na enige tijd dat ik geen paracetamol meer nodig had, omdat ik geen hoofdpijn meer had. Hier heb ik een lange tijd mee rondgelopen en om dit te bestrijden slikte ik altijd paracetamol.

De minuscuul kleine verandering in mijn gebit heeft hier uiteindelijk voor gezorgd. Nog steeds slik ik geen paracetamol. Soms na een feestje, maar dat heeft een andere oorzaak.

Rug en nekklachten

 

Jaren lang heb ik last gehad van terugkerende lage rugklachten en nekklachten. Om hier vanaf te komen heb ik vele dingen geprobeerd;

 

– Chiropractie

 

– Osteopathie

 

– Fysiotherapie

 

– aangepaste schoenzolen met aangepaste schoenen

 

Dit gaf korte periodes verlichting van de pijn. Maar de rugpijn bleef steeds terugkeren.

 

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij  het Centrum voor Biologische Geneeskunde in Ouddorp. Via elektronische metingen kwam hij achter een storing bij het kaakgewricht. Om dit beter in kaart te brengen werd ik voor een T- Scan doorgestuurd naar een tandarts die met dit apparaat werkt.

 

Voordat de tandarts de T-Scan maakte deed hij eerst een test. Hij liep al pratende naar mijn rechterkant, ik kon zijn verhaal gewoon blijven volgen. Vervolgens liep hij al pratende naar mijn linkerkant. Tot mijn verbazing kon ik hem toen minder prettig volgen. Hij deed deze test om de oorzaak van mijn klachten duidelijker naar boven te krijgen.

 

Door de T-Scan werd de plaats van de storing geheel duidelijk en kon hij verder aan het werk. Telkens werd er een honderdste millimeter van enkele van mijn tanden en kiezen met een boor verwijderd. Er werd steeds met de T-Scan gecontroleerd of er nog meer weggehaald moest worden. Na deze behandeling voelde mijn ‘beet’ meteen aangenaam.

 

In de weken erna namen mijn klachten langzaam af waar ik heel blij mee ben.

 

Na zes weken was er een controle gepland en zijn de puntjes op de I gezet en is mijn behandeling bij de tandarts afgerond. Mochten mijn klachten terugkeren mag ik altijd contact met hem opnemen, wat me een goed gevoel geeft.

 

Een tevreden en klachtenvrij patiënt.

 

Knarsen, symptoombestrijding

Mijn knarsetand problemen zijn enorm groot geweest. Het begon van jongs af aan. Zover ik weet ben ik ‘s nachts hard aan het werk met knarsetanden en klemmen. De volgende morgen zie je de tanden in mijn tong zitten en heb ik spierpijn in mijn kaken.

Een tandarts, die beweerde veel van knarsen af te weten, gaf me sealings waardoor ik juist als een gek ging knarsen. Zo hard dat ik er zelf wakker van werd. Het resultaat was dat ik twee kiezen kapot heb geknarst, in vieren gebroken, door de kracht die ik op mijn kiezen zette ‘s nachts. Vanwege alle klachten in mijn kaken, nek en rug ben ik naar een fysiotherapeut geweest en naar een kaakfysiotherapeut. Het leverde me niets op, enkel wat buikspieroefeningen en massage voor mijn kaak en nek. De activiteiten in de nacht namen niet af. Een tandarts gaf me advies om Botox te spuiten, maar daarmee leg je enkel je spieren een tijdje lam en doe je nog steeds niets aan de oorzaak.

Ik moest naar een psycholoog, want het zou allemaal komen door spanning. Nu ben ik zelf psycholoog en was net door een moeilijke tijd heen, waarin ik alle hulp heb aangegrepen en nu juist in een hele fijne periode zit. Ik voel me heel fijn en gelukkig. Ik heb een eigen praktijk opgezet waar ik helemaal mijn ei kwijt kan, dus sprake van stress was er wel, maar nu toch echt drastisch minder. Je zou dan denken dat het knarsen afgenomen zou moeten zijn, maar nee hoor, ik bleef nog steeds net zo doorgaan ‘s nachts.

Mijn rugklachten, de pijn die vanuit mijn nek naar mijn schouders en armen ging, bleven aanhouden. Ook had ik mijn hele leven kriebel op mijn hoofd wat achteraf ook te maken heeft met mijn knarsetanden, zo blijkt. Toen trof ik via mijn dochter hulp in een tandarts die deze klachten behandelt door middel van de T-Scan.

De eerste afspraak was bijzonder. Even op een apparaatje bijten en wat kleine stukjes wegslijpen. Ik voelde het meteen, wat een rust! Doordat mijn spieren ontspanden kon ik mijn hoofd verder draaien dan ik eerder kon en ik voelde een rust over mijn hele hoofd. Het emotioneerde me vooral dat de rust die ik voelde, mij liet beseffen wat voor spanning ik elke dag voelde op mijn hoofd. Doordat je niet anders gewend bent, weet je niet beter. Nadat ik de tranen had weggeveegd en nog een paar keer mocht ervaren hoe het steeds beter werd, voelde ik ook boosheid.

Boos omdat er veel geld wordt verdiend aan botox-injecties en andere middeltjes die op lange termijn niets doen, terwijl je op een eigenlijk simpele manier de oorzaak aan kan pakken. Ondertussen ben ik een paar keer geweest, waarbij er precisiewerk is uitgevoerd in mijn mond. Ik ben verbaasd als er wordt gezegd dat ik geen beschermingsplaatje meer nodig zal hebben ‘s nachts. Eigenlijk durf ik het resultaat nog nauwelijks te geloven. Dat een paar afspraken ervoor kan zorgen dat al mijn klachten zomaar oplossen als sneeuw voor de zon! Fantastisch!

Ontzettend bedankt en hopelijk wordt het meer bekend in Nederland, zodat mensen als ik ook weet hebben van deze methode en niet hoeven te grijpen naar dure en korte termijn oplossingen.

Mocht u na deze uitzonderlijke T-Scan testimonials nog niet overtuigd zijn, contact u dan een willekeurige gebruiker en vraag naar zijn ervaring. Heeft u zelf nog een geweldige T-Scan testimonial, dan horen we deze graag. Contact u ons s.v.p via de contact pagina.

BEKIJK DE T SCAN PRODUCTEN

Klik op de knop en bekijk de mogelijkheden met de T Scan