Tekscan

Wat is de Tekscan?

De Tekscan ook we de T Scan genoemd is het ideale én enige instrument voor het maken van nauwkeurige digitale occlusies en articulatie analyses. De T Scan helpt u bij het verkrijgen van accurate informatie en maakt het visueel in 2D en 3D.

Wat doet de Tekscan?

De T Scan kan zeer breed worden ingezet; bij restauratieve behandelingen als: CAD/CAM, kroon- en brugwerk, prothesen, implantaten, facings en composiet restauraties. Maar ook bij allerlei klachten als: knarsen, gnathologie/TMJ problematiek, ongebalanceerde occlusie, pathologische gebitsslijtage, orthodontie en beetklachten. De praktijk laat zien, dat de T Scan meerdere keren per dag wordt ingezet, waardoor de investering in de T Scan Novus zich zeer gemakkelijk en snel laat terugverdienen.

Het product

Wereldwijd bekend

De T Scan is wereldwijd onder de aandacht voor onmisbare beetregistraties

Veiligheid

T Scan beetregistraties zijn veel accurater en daarmee is u patient het best geholpen.

Aanbevolen door tandartsen

Lees hier de testimonials van specialisten

Hoe werkt de T Scan?

De T Scan Novus bestaat uit een Novus Handle, disposable HD-sensors en supports om de sensor vast te zetten. De handle wordt middels een USB-kabel aan uw computer of laptop aangesloten (Windows). De geïnstalleerde software herkent vervolgens de T Scan Handle en u kunt aan de slag.

U selecteer de juiste patiënt in de software en kan vervolgens direct aan de slag met de beet registratie. U plaats de sensor in de mond van uw patiënt en vraagt deze om dicht te bijten of een laterale beweging te maken. In Nederland is het reeds mogelijk om uw patiënten softwareprogramma te koppelen aan uw apparaat zodat u geen last heeft van een dubbele database.

Nadat u een beetregistratie heeft gedaan zal u de opname krijgen te zien op uw computer. Op dit dynamische beeld krijgt u te zien in 1/400e seconden hoe de occlusie en articulatie verloopt van desbetreffende patiënt. U ziet zowel in 2D als in 3D alle contacten en de grootte van de krachten hierop. Daarnaast krijgt u ook belangrijke informatie te zien over de timing van de occlusie of articulatie. Al deze gegevens stellen u in staat om een een juiste therapie op te stellen en de patiënt van zijn/haar klachten af te helpen.