FAQ | Veel gestelde vragen

1 – Hoe lang duurt een T-Scan behandeling?

Afhankelijk van het aantal storende contactpunten die moeten worden verholpen duurt een T-Scan behandeling gemiddeld 30 minuten. De eerste behandeling zal hiervan afwijken omdat de tandarts u dan zal voorzien van uitleg en instructies.

 

2 – Hoe gaat een T-Scan behandeling?

Uw tandarts vraagt u om op de sensor dicht te bijten met een aantal verschillende manieren van bijten. Door de data die de tandarts hiermee verkrijgt, kan hij/zij zien waar u eventueel storende contactpunten heeft zitten welke niet goed zijn voor uw gebit. Door deze contactpunten te verhelpen door middel van af te stoffen of uw beet op te bouwen, zorgt de tandarts uiteindelijk voor een gebalanceerde beet, welke goed is voor uw gebit en uw gezondheid.

 

3 – Waar kan ik een tandarts vinden die met de T-Scan werkt?

Alle Benelux gebruikers vindt u het gebruikersoverzicht.

 

4 – Op wat voor computer systeem draait de T-Scan?

De T-Scan werkt alleen op windows aangestuurde computers.

 

5 – Is er een koppeling mogelijk met de T-Scan en mijn patiënten software?

De T-Scan is te koppelen met de volgende patiënt software systemen:
– Exquise
– Novadent
– Simplex
Deze koppeling is direct op te vragen bij de ontwikkelaar van deze programma’s en de aanschaf hiervan gaat buiten T-Scan Benelux om.
Heeft u een ander softwareprogramma, neem contact met ons op om te kijken of we ook voor u een koppeling kunnen bewerkstelligen.

 

6 – Kan ik met de T-Scan op verschillende kamers werken?

Het is mogelijk om de database van de T-Scan op uw netwerkomgeving te zetten. Hierdoor kunt u vanaf elke computer die is verbonden met het netwerk de scans inzien die u heeft gemaakt. U bent daardoor niet meer gebonden aan een computer en kunt u T-Scan handle dus in elke gewenste kamer gebruiken.

 

7 – Hoe dik is een T-Scan sensor?

Een T-Scan sensor is 100µ dik. Vergelijkbaar met articulatiepapier, wat ook in deze dikte verkrijgbaar is.

 

8 – Wat doet een T-Scan behandeling?

De Tandarts voert een T-Scan uit om interfererende contactpunten te zoeken die ontstaan bij het dichtbijten. De software zorgt ervoor dat uw tandarts een goede diagnose kan uitvoeren en u kan helpen. Afhankelijk van wat u probleem is, kan de tandarts na de diagnose vaststellen dat uw tanden moeten worden opgebouwd of er een contactpunt moet worden afgestoft om alles weer goed in elkaar te laten vallen.

 

9 – Wie kan er allemaal met de T-Scan werken?

Elke mondzorgkundige kan de T-Scan opereren en de scan afnemen. De tandarts is echter degene die de diagnose moet uitvoeren en de uiteindelijke behandeling moet uitvoeren.

 

10 – Waar kan ik sensoren bestellen?

Sensoren kunt u hier bestellen:
T Scan HD Sensor Small
T Scan HD Sensor Large

 

11 – Hoe maak ik de T-Scan schoon?

U kunt de T-Scan handle afnemen met een licht vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen vloeistoffen in de opening van de handle komen. Dit kan ervoor zorgen dat de handle van binnen gaat oxideren en hij kapot gaat.

 

12 – Wat is een T-Scan?

De T Scan bestaat eigenlijk uit twee delen. Een handle met sensor en een software programma wat op uw computer staat. Door op de sensor welke in uw mond wordt geplaatst dicht te bijten kan de tandarts in 2D en 3D beeld zien hoe uw kiezen op elkaar komen.

 

13 – Hoe werkt de T-Scan?

Door middel van een sensor die in een handle wordt geplaatst kan de software welke op de computer staat registeren waar er allemaal contactpunten ontstaan op het moment van dichtbijten.

 

14 – Wat kun je behandelen/doen met de T-Scan? M.a.w., waarvoor kun je een T-Scan allemaal gebruiken?

De T-Scan kunt u inzetten voor alle tandheelkundige behandelingen. Onbegrepen pijnklachten waarvan de basis bij uw occlusie kan liggen tot het controleren van een brug die u heeft geplaatst. U kunt de T-Scan ook uitermate goed gebruiken als preventie tool door te kijken bij een halfjaarlijkse controle of de occlusie en articulatie in orde is.

 

15 – Waar vind ik ervaringen met de T-Scan?

Ervaringen van zowel tandartsen als patiënten vindt u op de pagina “Testimonials

 

16 – Welke specialisten werken al met de T-Scan?

Benieuwd welke tandarts bij u in de buurt de T-Scan gebruikt, kijk dan voor een volledig overzicht op de pagina “Gebruikersoverzicht

 

17 – Zit er garantie op de T-Scan?

U krijgt een jaar garantie op de hardware van de T-Scan.

 

18 – Kan ik als specialist uitleg/training krijgen over de T-Scan?

Als u uw team wilt trainen in het gebruik van de T-Scan, kunt u contact met ons opnemen om hiervoor een afspraak te maken. Ook verzorgen wij hands-on trainingen waarbij een ervaren T-Scan gebruiker u helpt met het werken met de T-Scan.

 

19 – Hoe wordt de T-Scan geleverd?

De levering van de T-Scan gebeurt altijd door een van onze medewerkers. De T-Scan zal worden geïnstalleerd op de computers die u nodig acht, waarna een gehele uitleg zal worden gegeven over hoe de handle werkt en waar u allemaal op moet letten. Dit alles neemt zo’n 60 tot 90 minuten in beslag.

 

20 – Hoe kan je de T-Scan financieren?

Wij werken samen met BNP Paribas aangaande de financiering voor uw T-Scan. Het is hierbij mogelijk om uw BTW mee te financieren. Tegen scherpe tarieven kan BNP u een lease contract aanbieden voor 24, 36, 48 of 60 maanden.
Benieuwd wat uw tarief kan zijn? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een voorstel voor financiering aan door te bellen naar 0174-752060.

 

21 – Wie levert T-Scan in Nederland?
Easier Dental Care is de organisatie die ook www.tscan.nl beheert. Zij zullen de levering plus verdere nazorg voor rekening nemen en u op weg helpen met het werken met de T-Scan.

Heeft u nog steeds openstaande vragen, stel ze dan hier!

12 + 3 =