Digitale beetregistratie

Met de T Scan Novus digitale beetregistratie bent u in staat om de articulatie en occlusie in 2D en 3D beeld weer te geven. In tegenstelling tot articulatiepapier kunt u met de T Scan ook de timing weergeven en de kracht die ontstaat. Mede door deze twee extra factoren kunt u nog preciezer inzichtelijk krijgen hoe de articulatie en occlusie verloopt van de patiënt.

 

U kunt de beet van uw patiënt perfect ontleden met de T Scan software doordat u met honderdsten van seconden door de scan heen kan lopen en precies kan zien wat er gebeurt in de mond. Zo kunt u zien waar premature contacten zitten en waar overbelasting ontstaat.

Heden daags controleert de tandarts de contactpunten van de patiënt door ze te laten dichtbijten op articulatie papier en vervolgens in de mond van de patiënt te kijken. Echter het probleem hierbij is dat men in een statische fase aan het kijken is, namelijk als de mond open is. Als men op het articulatiepapier dicht bijt kan de tandarts niet zien wat er gebeurt. En hier is de beetregistratie van de T Scan uniek in, door de kracht, timing en locatie weer te geven van het moment dat de patiënt dicht bijt kan de tandarts in 2D en 3D beeld zien wat er exact gebeurd. Deze extra informatie stelt de tandarts in staat om storende contactpunten op te sporen en deze weg te halen en hierdoor een gebalanceerde beet te creëren. Een goede occlusie en articulatie zorgt er uiteindelijk voor dat de patiënten ook geen klachten meer krijgt of heeft.

 

Digitale beetregistratie