DE TSCAN

De TScan Novus is het ideale én enige instrument voor het maken van nauwkeurige digitale occlusies en articulatie analyses. De TScan Novus helpt u bij het verkrijgen van accurate informatie en maakt het visueel in 2D en 3D. U ziet in één opslag alle occlusale krachten en timing van het gebit van de patiënt.

De flinterdunne HD-sensor in combinatie met vernuftige software geeft u alle informatie voor een het maken van een optimale occlusie. Zo kunt u mogelijke schade aan dure tandheelkundige restauraties voorkomen. De T Scan Novus kan zeer breed worden ingezet: niet alleen bij restauratieve tandheelkunde, maar ook bij gnathologische aandoeningen, orthodontie, endodontie, parodontologie, implantologie en prothetische tandheelkunde. Vertrouw daarom niet langer op subjectieve informatie van articulatiepapier en ga voor accurate beetregistratie met de TScan Novus!

 

Hoe werkt de TScan

De TScan Novus bestaat uit een Novus Handle, disposable HD-sensors en supports om de sensor vast te zetten. De handle wordt middels een USB-kabel aan uw computer of laptop aangesloten (Windows). De geïnstalleerde software herkent vervolgens de TScan Handle en u kunt aan de slag.

U selecteer de juiste patiënt in de software en kan vervolgens direct aan de slag met de beet registratie. U plaats de sensor in de mond van uw patiënt en vraagt deze om dicht te bijten of een laterale beweging te maken. In Nederland is het reeds mogelijk om uw patiënten softwareprogramma te koppelen aan uw apparaat zodat u geen last heeft van een dubbele database.

Nadat u een beetregistratie heeft gedaan zal u de opname krijgen te zien op uw computer. Op dit dynamische beeld krijgt u te zien in 1/400e seconden hoe de occlusie en articulatie verloopt van desbetreffende patiënt. U ziet zowel in 2D als in 3D alle contacten en de grootte van de krachten hierop. Daarnaast krijgt u ook belangrijke informatie te zien over de timing van de occlusie of articulatie. Al deze gegevens stellen u in staat om een een juiste therapie op te stellen en de patiënt van zijn/haar klachten af te helpen.

WERELDWIJD BEKEND

VEILIG & ACCURAAT

AANBEVOLEN DOOR TANDARTSEN

Wat zeggen tandartsen zeggen over de TScan? Testimonials van onder andere Peter Dross, Hans C.S Beekmans & Marcel Linssen.  

Wanneer chronische klachten met behulp van de TScan worden opgelost, wordt daarmee onomstotelijk bewezen welke invloed een juiste beet heeft op het dagelijks functioneren van mensen. De TScan is daardoor een onmisbare schakel geworden in de tandartspraktijk.

Peter Dros

Tandarts, Mondzorg Maasdriel

Een jaar of 25 geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de TScan. Destijds was de techniek nog niet zover dat het een werkbaar product was. Toen 10 jaar geleden mijn broer terugkwam uit Amerika met de werkbare versie heb ik deze gelijk aangeschaft en sindsdien geen seconde spijt gehad

Drs. Hans C.S. Beekmans

Beekmans Tandheelkunde

De TScan stelt mij in staat het krachtenspel in en om de mond te beoordelen en aan te passen. Dit zorgt voor een gunstigere belasting op elementen, restauraties, implantaten en kaakgewrichten.

 

Marcel Linssen

Tandarts, PRO-Rotterdam