T-Scan Producten

 

T-Scan producten worden wereldwijd steeds meer gebruikt door tandheelkundigen. De eerste T-Scan zag het levenslicht in 1984 en werd ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Tekscan . Dit naar een idee van een tandarts, die graag inzicht wilde hebben in het krachtenspel in de mond. In de beginjaren was het apparaat vooral nog in een ontwikkelingsfase en dus niet geschikt voor de verkoop. Eerst in 2006 was het productconcept voldoende uitontwikkeld om het in de markt uit te rollen en vond het vervolgens zijn weg naar de verschillende tandheelkundige praktijken. Ook werden er vanaf dat moment diverse onderzoeken uitgevoerd om het product ook wetenschappelijk goed te kunnen onderbouwen. Naast de introductie van de T-Scan Evolution werd ook de software steeds beter, zodat vanaf 2010 de T-Scan als een betrouwbaar meetinstrument door tandartsen kon worden ingezet voor het uitvoeren van objectieve digitale occlusie en articulatie analyses.

 

Eind 2015 werd de T-Scan Evolution handle en haar software vervangen door de T-Scan Novus in combinatie met software 9.1. Met deze nieuwe handle en zeer vernuftige software met zeer veel extra gebruikersopties wordt het voor de tandartsen nog gemakkelijker om snel het krachtenspel in de mond in beeld te brengen en te analyseren. Op basis van die verkregen informatie kunnen zij effectief behandelingen uitvoeren. De T-Scan is vanaf 2013 binnen de Benelux verkrijgbaar en inmiddels werken er meer dan 170 tandartspraktijken met veel enthousiasme met deze nieuwe meetmethode.

 

Wat doet de T-Scan nou precies?

 

De T-Scan handle werkt door middel van een sensor die in de handle wordt geplaatst. Deze T-Scan sensor maakt contact met de handle  welke weer via een speciale USB in verbinding staat met uw PC. Door de software die op de PC staat kan de data die wordt verkregen tijdens de opname worden verwerkt en inzichtelijk worden gemaakt in 2D en 3D beeld. In de sensor zitten 1300 pixels die in staat zijn om alle data vast te leggen tijdens het dichtbijten op de sensor. De software zet dit weer om in bruikbare data voor de tandarts.

 

Na het analyseren van de scan kan de tandarts inzien hoe uw articulatie en occlusie verloopt en waar eventuele problemen ontstaan.

 

Doordat de T-Scan de tandarts in staat stelt om niet alleen de locatie, maar ook de kracht en timing in te laten zien, is er een stuk meer informatie voorhanden wat ten behoeve gaat van de behandeling.

 

Met elke tandheelkundige ingreep waarbij uw occlusie wordt aangepast (plaatsen kroon, brug, meerdere vullingen) is het dus noodzakelijk dat de tandarts een check doet met de T-Scan om te zien of er ergens geen overbelasting plaatsvindt.

 

Meer informatie over T-Scan Benelux

T-Scan Benelux is gelegen in Honselersdijk te Zuid-Holland in de regio Westland. Het bedrijf bestaat uit drie vaste werknemers plus twee deeltijd. Door deze kleinschaligheid weet iedereen vaak wat er met desbetreffende klanten is afgesproken en houden we de lijntjes kort. Zo wordt u niet van het kastje naar de muur gestuurd, maar kan altijd een van ons u snel en direct helpen.

Het doel dat T-Scan Benelux heeft, is dat iedere tandarts niet zozeer de T- Scan aanschaft, maar beter gaat nadenken over de articulatie en occlusie die van zeer grote invloed is op het gebit. Met de T-Scan kan dit perfect worden gemeten, maar bewust met dit onderwerp omgaan is ook van groot belang.

Naast instructies en uitleg over de T-Scan zelf verzorgen wij ook lezingen waarin we dit onderwerp bij u willen toewijzen: ‘een andere kijk op occlusie en articulatie’.

Wilt u meer weten over wat de T-Scan voor u kan doen?

Bekijk T Scan gebruikers voobeelden, of neem geheeld vrijblijvend contact op.

 

T-Scan in actie

Laat onze klanten u overtuigen

Voor meer informatie over de T-Scan testimonials klik op de knop hieronder.